Ekstradeviko oljčno olje Slavec je integrirane pridelave, kontroliranega porekla, proizvedeno v Slovenski Istri. Oljke so ročno obrane in njihovi plodovi hladno stiskani v okusno in prijetno dieče olje blagega okusa. Uporabljeni so plodovi več sort, in sicer:
Olje je na voljo je v steklenih amforah po 0,25 ali 0,5 litra, v steklenicah po 0,75 litra ter v plastičnih posodah z ročko po 1 ali 3 ali 5 litrov.
Del oljk sort leccino, ascolana in torta pa ne gre v torkljo, ampak jih uporabimo za vlaganje. Plodovi leccino, ki so srednje debeli, gladke povrine in temnovijoličaste do črne barve. Najprej jih dehidriramo s sečoveljsko soljo, nato jih vloimo v nae olje. Po tem receptu dobimo zelo okusno delikateso. Sorti ascolana in torta oberemo e oktobra, da začnemo z dolgotrajnim postopkom razgrejevanja le-teh v morski vodi. Čez nekaj mesecev tudi te olke lahko vloimo v nae olje in jih ponudimo kot okusno prilogo različnim narezkom.
Naa olja in oljke so prejela več nagrad in prizanj, nazadnje na Maslini Split 2009, in sicer zlato medaljo za olje ter posebno priznanje za izdelke iz oljčnih plodov
- leccino,
- istrska belica,
- ascolana,
- maurino,
- torta,
- črnica,
- buga.
Olje je na voljo je v steklenih amforah po 0,25 ali 0,5 litra, v steklenicah po 0,75 litra ter v plastičnih posodah z ročko po 1 ali 3 ali 5 litrov.
Del oljk sort leccino, ascolana in torta pa ne gre v torkljo, ampak jih uporabimo za vlaganje. Plodovi leccino, ki so srednje debeli, gladke povrine in temnovijoličaste do črne barve. Najprej jih dehidriramo s sečoveljsko soljo, nato jih vloimo v nae olje. Po tem receptu dobimo zelo okusno delikateso. Sorti ascolana in torta oberemo e oktobra, da začnemo z dolgotrajnim postopkom razgrejevanja le-teh v morski vodi. Čez nekaj mesecev tudi te olke lahko vloimo v nae olje in jih ponudimo kot okusno prilogo različnim narezkom.
Naa olja in oljke so prejela več nagrad in prizanj, nazadnje na Maslini Split 2009, in sicer zlato medaljo za olje ter posebno priznanje za izdelke iz oljčnih plodov
Ni komentarjev:
Objavite komentar